2019 Yaz Modası : Salaş Elbiseler

2019 Yaz Modası Salaş Elbiseler

Konfordan da Şıklıktan da Vazgeçmeyin

“Hem karnım doysun hem pastam dursun” mottosu, hayatın pek çok alanında ütopik olsa da, söz konusu moda dünyasıysa uygulanabilir bir alternatif haline gelebilmekte. Göz kamaştıran şıklığın zihinlerde genellikle, stiletto gibi rahatsızlık veren tasarımları çağrıştırdığı bir gerçek. Fakat tanımları zenginleştiren, sınırları esneten moda anlayışları, konforu ve şıklığı bir araya getirmede oldukça usta.

Başarılı tasarımlara sahip Salaş Elbise Modelleri ve tek parça kıyafetler, şık olmak isterken rahatından ödün vermeyi aklının ucundan dahi geçirmeyenler için biçilmiş kaftan.

Salaş Giyimin Özellikleri Nelerdir?

Rahatlık, elbette bu stilin karakteristik özelliği. Parçalara ve kombinlere bu özelliği kazandıran unsur birçok modelde “oversize” kesim.

Oversize, basitçe, geniş hacim anlamına gelmekte. Salaş kıyafetler bol kesimlidir. Bu noktada, bol kesim ile büyük beden arasındaki ayırımı net şekilde yapmak gerekiyor. Her salaş kıyafet büyük beden değildir ya da her büyük beden kıyafet salaş değildir. Kendi ölçülerinizden büyük beden ölçülerini kullanarak da salaş görüntü meydana getirebilirsiniz, fakat bu seçenekte şık görünmeme riski mevcuttur. Salaş olma özelliği taşımayan, sadece sizin bedeninizden büyük bedenler için tasarlanan bir kıyafetin üzerinizde -deyim yerindeyse- “çuval gibi” durma olasılığı var.

Salaş tarza özel olarak hazırlanan kıyafetler ise üstünüzde daha zarif duracaktır. Bunlar da bol olmakla birlikte, omuz, basen gibi bölgelerde vücut ölçüsüne uyum sağlar.

Salaş Tasarımlarda Sezon Trendleri

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da kadın sokak modasında “güç” vurgusu söz konusu. Dolayısıyla sokak modasının vazgeçilmezlerinden salaş kıyafetlerde de bu vurguya sık sık rastlıyoruz.

Hayvan desenleri, güç çağrışımı için koleksiyonlarda bolca kullanılmış. Kadın modasının zamansızı leopar deseniyle birlikte, yılan derisi deseni de bu sezon salaş parçaları süslüyor. Bunlar, gücün yanı sıra, doğanın ve onun kusursuz dengesinin bir yansıması olarak da kombinlere fark katacak.

 Tek parça olmalarından dolayı rahatlık temasına en güçlü vurguyu Salaş Elbise Modelleri yapıyor. Minimalizm, bu sezon özellikle salaş elbise modellerinde boy göstermekte. Şıklığın sadelikle yaratıldığı minimalist giyimde tek rengin hâkim olduğu salaş elbiseler önemli bir yer tutuyor. Bunlar, siyah, beyaz, mavi gibi her stile kolayca uyum sağlayacak renkler ve onların tonlarında tasarlanmakta, desen, taş işleme gibi çok canlı detaylar içermemekte.

 

 

Etiketler: 2019 Yaz Modası Salaş Elbiseler
Haziran 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR