Doğru Pantolon Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru Pantolon Seçimi Nasıl Yapılır?

Pantolon Seçiminde Vücut Tipinizi Dikkate Alın

 

Şık görünümlerin ortaya çıkması, kombin içindeki her detaya dikkat etmekle mümkün. Parçaların kesiminden rengine her ayrıntı, görüntü üzerinde şekillendirici etkiye sahip.

Giysinin nasıl bir formda olduğu, tasarımın karakterini belirlemekle kalmaz, vücudunuzun nasıl algılandığını da etkiler. Doğru formdaki kıyafeti seçerek, bedeninizin dışarıdan bakınca istediğiniz şekilde algılanmasını sağlayabilirsiniz. Yanlış form ise, model ne kadar şık olursa olsun, üzerinizde zarif durmayacaktır.

Malum, pantolon kombinlerinde, pantolon seçimi, en önemli kararlardan biri. Pantolonların formu, özellikle boy uzunluğu ve kilonun algılanışını değiştirebilir. Doğru formu seçebilmek için vücut tipinizi bilmelisiniz. Peki, vücut tipine göre Doğru Pantolon Seçimi nasıl yapılır? İşte, farklı vücut tiplerinin özellikleri ve bunlar için ideal pantolon tercihleri!

 

Elma Tipi Vücutlar İçin Pantolon Seçimi

 

Elma tipi vücutlarda bel bölgesi kalın ve omuzlar geniştir. Bacaklar ise bedenin üst bölümüne kıyasla incedir.

Bacakların ince olması, skinny pantolon kullanımını mümkün kılıyor. Bunun yanı sıra, yüksek bel pantolonlar da elma vücut tipi için idealdir.

 

Armut Tipi Vücutlar İçin Pantolon Seçimi

 

Bu vücut tipinde kalça ve basen kısımları geniş, omuzlar dar ve göğüsler küçüktür.

Düz kesim pantolonlar, armut vücut tipine sahip olanlar tarafından başarıyla taşınabilir. Bel bölümü dar, paçaları geniş modeller de tercih edilebilir.

 

Kum Saati Vücutlar İçin Pantolon Seçimi

 

Bu vücut tipine simetri hâkimdir. Omuz genişliği ve kalça genişliğinin yaklaşık olarak aynı olduğu söylenebilir. Kum saati vücut tipinde bel bölgesi incedir.

Sahip olduğu simetriden dolayı bu vücut tipi hemen hemen her pantolon modelini başarıyla taşıyabilir. Bel bölgesindeki inceliğe vurgu yapmak için bol paçalı modeller kullanılabilir.

 

Minyon Vücutlar İçin Pantolon Seçimi

 

Doğru Pantolon Seçimiyle boyu daha uzun göstermek mümkün.

Dizden itibaren genişleyen paçalara sahip pantolon modelleri, daha uzun algısı meydana getirebilir. Dar paça kullanacaksanız, paçanın bileğin üstünde bitmesine dikkat edin.

Boyu olduğundan daha uzun göstermede elbette en başarılı model, yüksek bel pantolonlar. Bunların yanı sıra, pantolonla aynı renk ayakkabı kullanımı da, bütünlük algısı ortaya çıkaracağından boyu daha uzun gösterecektir.

 

Etiketler: Doğru Pantolon Seçimi Nasıl Yapılır?
Ağustos 09, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR