Hem Spor Hem Şık

Hem Spor Hem Şık

Hem Spor Hem Şık

 

NE GİYMELİ?

 

            Herkesin ortak sorunlarından önde gelenlerin biri de kıyafet sorunsalı. Ne giyeceğimize zor karar verir, karar verince de onun kombini ile uğraşırız. Bir de bunun havaya göre giyinmesi var. Hadi yaz aylarının kombinlerini inceleyelim.

 

 YAZ AYI KOMBİNLERİ

 

            Yaz aylarının vazgeçilmezi olan basic bluz üzerinde duralım. Basic bluzlar yazın tercih edildiği kadar kışın da bir o kadar tercih edilmektedir. Gerekse kazakların altına gerekse gömleklerin... Birçok şekilde kombine etmek mümkün. Yaz aylarına geri dönecek olursak yazın vazgeçilmezi olarak adlandırabiliriz basic bluzu. Yüksek bel üzeri yarım basic bluzlar en çok tercih edilenler arasında ama elbette ki yüksek bel pantolon şart değil. Normal pantolon üzeri yarım basic bluz da çok tercih edilmekte. Aynı şekilde uzun basic bluzlar da. Yarım veya uzun gibi çeşitleri olduğu gibi desenli veya yırtmaçlı çeşitleri de bulunmakta. Bu bluzları kadına ve erkeğe özel olmak üzere ikiye ayırabiliriz.

 

 KADINA ÖZEL BASIC BLUZ

 

            Basic bluzların hemen hemen hepsinde kalıpları standarttır. Kadınlara özel basic bluzlarda bel oyuntusu bulunmakta. Ayrıca salaş bir görünüm yaratması için de etek uçlarında geniş bulunuyor. Bu bluzlar çok sık kullanılmaya başlandığından beri etikette değişiklikler oldu. Örneğin ense kısmında rahatsız edici etiketler artık bulunmamakta. Onun yerine etikette yazılanlar tişörtün iç ense kısmına baskı yapılmış. Ayrıca basic bluzların bir diğer özelliği ise yatay dikişlere sahip olmasıdır. Bu sayede sağlam ve özenli bir görünüm sağlıyor.

 

 ERKEĞE ÖZEL BASIC BLUZ

 

            Erkeğe özel basic bluzlarda kadınlara oranla biraz daha geniş yapılmıştır. Kalıbı ne bol ne de dardır. Genelde standart bir kalıba sahiptir. Kadına özel basic bluzların eteği geniş olup salaş bir görünüm yaratıyorken erkeğe özel basic bluzlarda da yakası geniş olup öyle salaş bir görünüm sağlanmakta.

 

            Basic bluzların en güzel özellikleri önerilen yıkama sonrası çekme yapmaması. Bunun avantajı ise şudur; çekme yapmadığında ilk denediğimizde üzerimizde nasıl duruyor ise daha sonra da giydiğimizde aynı durması. Basic bluzların bir diğer özelliği ise üzerine yapılan baskıların zaman içinde solmaması. Böylelikle daha uzun ömürlü oluyorlar.

Etiketler: basic bluz, kombin
Ekim 05, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR