Nasıl Abiye Seçmeli?

Nasıl Abiye Seçmeli?

Abiye Seçerken Bunlar Aklınızda Olsun

 

Özel organizasyonlarda sahne onların! Tekstil dünyasının bu en ihtişamlı üyeleri, göz kamaştıran bir şıklık gerektiğinde devreye giriyor.

Elbette, seçeceğiniz her abiye, göz alıcı bir görüntü yaratmayı garantilemez. Ancak doğru model, istenileni verecektir.

Peki, Nasıl Abiye Seçmeli? Abiye seçerken değerlendirmeniz gereken kriterler neler?

 

Beden Yapısı

 

Abiye tasarımlarının cezp edici görsel tasarımlarına kendinizi kaptırıp, sadece modele göre seçim yapma hatasına düşmeyin. Tasarımı ne kadar şık olursa olsun, üstünüze dar ya da bol gelen seçenekler, şık görüntüler yaratamayacaktır.

Bu noktada, bedeninizi iyi tanımanız büyük önem taşıyor. Elbiseyi üstünüzde denerken özellikle omuz, göğüs, bel ve basen bölgelerine dikkat edin. Model bu noktalarda çok bol veya çok dar olmamalı.

Saklamak istediğiniz fazlalıklarınız varsa, elbisenin bu bölgelerinde iri desen, çok parlak işleme, açık renk gibi detayların olmamasına dikkat edin.

 

Organizasyon Konsepti

 

Model seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken önemli hususların başında organizasyon konsepti gelmekte. Modelin şıklık dozuna, katılacağınız organizasyonun konsepti karar verecek.

Şaşaalı düğün gibi organizasyonlarda bol ihtişamdan yana tercih hakkı kullanabilirsiniz. Az ya da çok resmi bir hava taşıyan sade ve şık akşam yemeği türündeki organizasyonlarda ise abartıdan uzak durun. Şaşaalı organizasyonlarda sade abiyeler, sönük kalmanıza neden olurken, sade organizasyonlarda gösterişli abiyeler, rüküş bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

Sadelik gerekiyorsa taş, boncuk, pul gibi ışıltılı işlemeler ve canlı, parlak renkler konusunda dikkatli olun. Abartılı bir görünüm yaratmayacak şekilde ölçülü kullanılmışlarsa, sade organizasyonlar için seçeceğiniz abiyelerde de bu canlı detaylar yer alabilir.

 

Güncel Trendler

 

Organizasyon konseptinin yanı sıra, model seçimine etkide bulunacak diğer faktörler, kendi beğenileriniz ve modaya hâkim trendler.

Nasıl Abiye Seçmeli sorusu nihayetinde trendleri de gündeme getiriyor. Bu noktada, kişisel beğenileriniz ile modanın kesişim kümesini, yani ortak noktasını bulmak ve o küme içinde seçim yapmakta fayda var. Sırf moda diye, size uygun olmayan bir trendi kullanmanız, kıyafetin içinde kendinizi yabancı hissetmenize neden olabilir. Trendleri tamamen göz ardı etmeniz ise güncel kombinler ortaya çıkarmanızı önleyecektir.

 

Etiketler: Nasıl Abiye Seçmeli
Temmuz 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR